CREATIEVELINGEN, LAAT ONS SAMENWERKEN!


De Micro Factory is een gedeelde werkplek gebaseerd op participatie en het samen gebruiken van infrastructuur en middelen.
Net zoals coworking maar dan voor de creatievelingen die de handen uit de mouwen steken en waar iedereen bijdraagt ​​om de goede werking van de Micro Factory te garanderen.

Ik schijf me in


JE VINDT ER

ateliers en machines.

Een gedeelde werkplaats biedt meer mogelijkheden qua faciliteiten en samenwerking. De groep helpt waar nodig, inspireert en deelt ervaringen. De actuele situatie van de Micro Factory is er dankzij de bijdragen en inspanningen van de meer dan 500 hobbyisten en vaklui die er de voorbije jaren langsgekomen zijn.

De meesten vinden bij ons wat ze zoeken om aan hun projecten te werken en gebruiken de faciliteiten zoals ze zijn. Anderen willen meer en steken de handen uit de mouwen om aldus de Micro Factory verder uit te bouwen. Iedereen draagt ​elke maand en op vrijwillige basis bij aan de goede werking van de werkplaatsen en de organisatie.

      

Hout​

Het houtatelier maakt het mogelijk om kleine en grote elementen te vervaardigen, zij het unieke stukken of in grotere oplage. Er zijn gedeelde werkbanken, evenals persoonlijk gehuurde ruimtes om te werken of om grotere stukken op te slaan.
 
Beschikbare machines: 

Paneelzagen, schaafmachines (vlak- en vandiktebank), draaibanken, lintzagen, frezen, kolomboormachine, langgatboor, schuurmachines, spuitcabine, … 

Metaal​

In het metaalatelier kan je diverse metalen buigen, snijden, monteren, lassen, zagen, … . Ook hier kunnen opslag- en privé-werkruimtes gehuurd worden.

 Beschikbare machines:

 Plasmasnijder, metaaldraaibank, TIG en MAG/MIG, lastafels, kolomboormachine, bandschuurmachine, automatische plooimachine, spuitcabine, …


Digitale productie

Onze FabLab (Fabrication Laboratory) geeft de mogelijkheid prototypes of items te maken met behulp van computergestuurde machines (CNC - Computer Numerical Control)

Beschikbare machines

 Freesmachines, laser cutters, 3D-printers, snijplotters, …

Elektronica​

Kom langs, we komen geeks tekort om deze discipline verder uit te bouwen!!!

      

Zeefdruk​

Het zeefdrukatelier beschikt over alle benodigde apparatuur voor het bedrukken van textiel, papier en hout.

Beschikbare machines: 

Zeefdrukcarrousel met 6 drukarmen, automatische pers, vacuum belichter, exposure unit, lichttafels, printer, tracer, ...

Textiel​

De afdeling textiel beschikt over een klein machinepark om draad (garen) te bewerken.

Ten gevolge van een herstructurering staat de textielafdeling open voor het verwelkomen van nieuwe leden die deze afdeling verder willen uitbouwen.


Beschikbare machines:

Tufting machines, weefgetouwen, naaimachine, warmtepers, twee Beninese weefgetouwen, …